srijeda, 25. siječnja 2012.

Idemo cure, dijeta...4

                                             


Olala..evo odgladovasmo prvi tjedan. Nije bilo teško, što vi kažete?...
Ovaj drugi tjedan će biti još lakši jer smo se već navikle na režim prehrane. Da je dijeta učinkovita najbolje se vidi po odjeći.Više ne steže u struku. Odlučila sam da ću ovu prvu fazu produžiti na tri tjedna s tim da ću treći tjedan još dodati voće u prehranu, nadam se da ću izdržati, hoćete li sa mnom???
Tako bih rado čula kako vi napredujete, jeste li zadovoljne?
OK čitamo se........

.Evo san skoro zaboravila, ovo morate „ čuti“...

U nedjelju smo bili na  referenduma i  srela sam.... koga drugog ako ne Maru.
Ja na vrata...Mara na vrata..... I dok mi je muž sta s jednin čovikon, rasprede ti se moja Mara. „Zar ti već gotova, što me nisi zvala, mogle smo zajedno.
 A ti si sa  mužen, eee...Tako smo ti ja i moj pokojni, Bog mu duši...uvik zajedno, di jedno tu i drugo.Samo bi na buće i karte iša bez mene. Nebi ti ja bila, za neznan koje šolde, ušla u gostionu, nema ti šoldi. Ženi je misto doma. Prati, kuvati ,čuvati dicu, čekati muža.
Dok je tako bilo, sve je bilo bolje viruj se ti meni. Nekog reda mora biti a ne ka sad. 
Danas ove mlade ženice nit oće prat ni kuvat, dica in rade šta ih je volja. 
Ma pogledaj samo ovu Jurinu nevistu....,ma kako neznaš koju, onu šta ima crvenu kosu a nokti od po metra pa sve niki cvitići po njima da te Bog sačuva..
Ma to ti je ćer od one Slavke što je radila u našem dućanu, znaš ona lipa držeća žena, ma moraš je znati. 
Nju ti je muž privarija s najboljon prijateljicon  a vrag me odnija ako bi je čovik iz kupusa istira kakva je.. I sad ti meni reci, ostaviti onako lipu i pravu ženu, ma radi koga..  E pa njezina ćer ti je Jurina nevista... od onog mu malog šta  naviga. 
On se jadan topi po sinjemu moru a ona, priča se, uvatila se nekog drogeraša,ista svoj ćaća, ma kako ti to nisi čula...“.

 „ Mare moja neman ti ja vrimena za voditi ćakule po kvartu. Nevolin ti ja to. Ja se svima lipo javim i iden za svojin poslon“.

“ A je, je... imaš pravo, ni ja ti ne volin ćakule, bižin od nji ka od vraga, biž.. biž..“ pa okrene priču.
“Ajmeee...a što si se ti usukalaaaa, zar ti ništa ne ideš? Nebi ti ja mogla izdržati ne isti. Meni ti se odma manta ako ujutro štogod ne poiden. Sve mi nešto prid očima svitluca . Doktor kaže da mi je to od tlaka, ma vraga i on zna, crnoga.
Viruj ti meni ja kad marendan“, okrene se Mara livo pa desno pa mi šapćući nastavi “ i popijen jednu rakijicu  ja san ti ka nova. Ma još koja rakija,lipa domaća a miriše ka duša, donila mi nevista od svoje matere.
A jesi li glasala za oli protiv“, pita Mara pa odma  nastavlja “evo da me ubiješ ja ti još ne razumin, di je Hrvatska ako nije u Europi pa nismo u Zanzibaru, jel tako. Ala.. kvragu nek idu oni i njihova Europa. Dica mi kažu da će nam biti bolje, hmm..vragu, a ne meni...." 

2 komentara:

 1. Drago mije Melanzana da ćemo upoznati i ,,ovu,,Melanzanu - spisateljicu. Radujeme pozitivna energija koju daješ ,mislim na dijetu!!!
  Sve najbolje želim u pisanju, kao i u svim segmentima tvog života!!!

  Posebno mi je drago što sam upoznala tvoju princezu ,neka ti je živa i zdrava i da ima sretno detinjstvo i odrastanje.Lepo je imati takvu baku!

  Veliki pozdrav,od srca, Dragica

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Dragice na komentaru i na lijepim željama!!!

   Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...